Selkätietoa

Etsitkö tietoa selän rakenteesta ja toiminnasta, selkäsairauksista, selän itsehoidosta ja apuvälineistä tai haluaisitko tulostaa itsellesi oppaita tai jumppaohjeita? Tai kaipaatko ohjeita, milloin kannattaa mennä lääkäriin tai neuvoa mistä saa lisää tietoa?

Selkäliiton tehtävä

Selkäliitto on vuonna 1988 perustettu kansanterveysjärjestö ja selän hyvinvoinnin asiantuntija, joka kannustaa ihmisiä aktiivisesti huolehtimaan selän terveydestä.

Liiton toiminnan tarkoituksena on selkäsairauksien ennaltaehkäisy ja selkäsairaiden hoidon, kuntoutuksen ja elämänlaadun parantaminen yhdessä selkäyhdistysten ja muiden samoja tavoitteita toteuttavien yhteistyökumppaneiden kanssa.

30 paikallista selkäyhdistystä

Selkäliittoon kuuluu 30 selkäyhdistystä, jotka tarjoavat jäsenilleen eri puolella Suomea ohjattua liikuntaa, vertaistukea ja neuvontaa, retkiä sekä luento- ja virkistystilaisuuksia.

Tietoa selästä ja vinkkejä selän itsehoitoon on saatavilla Selkäliiton Selkäkanava-verkkopalvelussa.

Selkäliiton arvot ovat vastuullisuus, yhdenvertaisuus ja osallisuus. Selkäliiton toiminnan tarkoituksena on selkäsairauksien ennaltaehkäisy sekä selkäsairaiden hoidon, kuntoutuksen ja elämänlaadun parantaminen yhdessä selkäyhdistysten ja muiden samoja tavoitteita toteuttavien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Selkäliiton toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA Veikkauksen tuotoilla.

Tutustu tästä Selkäliiton strategiaan!